zaterdag 18 februari 2012

System of a Down - Toxicity

Het was een aantal jaar ongemakkelijk stil rondom rock/metal-band System of a Down. Momenteel schijnen ze weer bij elkaar te zijn. Daar lijkt het sterk op aangezien ze weer aan het touren zijn natuurlijk. In ieder geval, in afwachting op een mogelijk nieuw album wil ik het hebben over Toxicity.



1. Prison Song
2. Needles
3. Deer Dance
4. Jet Pilot
5. X
6. Chop Suey!
7. Bounce
8. Forest
9. Atwa
10. Science
11. Shimmy
12. Toxicity
13. Psycho
14. Aerials




Hier te koop: http://www.freerecordshop.nl/muziek/toxicity-system-of-a-down-5099750153420

The beste nummers op Toxicity, waar 'Chop Suey!' en 'Aerials' zeker onder vallen, spelen effectief met de dynamiek. Ze gaan van keiharde ruis naar verrassend mooi en melodisch in een fractie van een seconde. Zelfs de nummers die door en door metal zijn veranderen vaak genoeg van dynamiek, toon en ritme om het interessant te houden. Met name de vocalen van Serj Tankian maken dit album uniek. Hij is één van de meest krachtige zangers waarmee hij alles kan. Van schreeuwen tot lieflijk mooi zingen, hij doet het allemaal zonder geforceerd over te komen.

Het enige nadeel van Toxicity is wellicht dat het wat eentonig wordt en er geen progressie zit in de nummers. Maar dit wordt vrijwel teniet gedaan door de duur van de nummers en het gehele album. De nummers die zelden langer zijn dan 3 à 4 nummers en het album met zijn lengte van 44 minuten zorgen ervoor dat Toxicity niet verveelt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten