dinsdag 7 februari 2012

Mastodon - The Hunter


Waar Mastodon goed in is, is het behouden van hun volledig eigen sound. De 4-koppige progressieve metalband maakt zeker een ontwikkeling door, maar je hoort van verre dat het nog altijd Mastodon is. The Hunter is hun laatste wapenfeit.




01. Black Tongue
02. Curl Of The Burl
03. Blasteroid
04. Stargasm
05. Octopus Has No Friends
06. All The Heavy Lifting
07. The Hunter
08. Dry Bone Valley
09. Thickening
10. Creature Lives
11. Spectrelight
12. Bedazzled Fingernails
13. The Sparrow




Hier te koop: http://www.freerecordshop.nl/muziek/hunter-cd-dvd-mastodon-0016861767556

The Hunter is de opvolger van het naar mijn mening legendarische Crack the Skye. Waar Crack the Skye toch redelijk stijlbreuk betekende voor het daarvoor wat schreeuwerige Mastodon (ook niets mis mee uiteraard), keert The Hunter weer iets meer terug naar Mastodons roots. Begrijp me niet verkeerd, de cleane vocaallijnen die geïntroduceerd werden op Crack the Skye zijn op The Hunter nog meer vertegenwoordigd, maar muzikaal gezien keren ze terug naar het complexe, schreeuwerige, door elkaar lopende gitaarlawaai. Crack the Skye was heel erg gelaagd, waarbij aan iedere laag zorgvuldig de nodige aandacht geschonken was. The Hunter is recht voor z'n raap en iets minder gelaagd. De nummers zijn amper langer dan 3,5 minuut, wat ze makkelijk te behappen maakt. Wat ik hierdoor persoonlijk wel mis, zijn de wat langere nummers. Nummers als The Czar en Hearts Alive zijn bijvoorbeeld niet te vinden op The Hunter. Hierdoor is het eindgevoel gemengd, het zijn stuk voor stuk prima nummers, maar door het ontbreken van de wat langere, "epische" nummers is dit niet Mastodons beste.

Het legendarische Crack the Skye vind je hier: http://www.freerecordshop.nl/muziek/crack-the-skye-dvd-mastodon-0093624979111

Geen opmerkingen:

Een reactie posten