vrijdag 17 februari 2012

Lacuna Coil - Dark Adrenaline


Lacuna Coil is al jaren een gevestigde naam in het Gothic Metal-genre. Hoewel het geluid meer richting Amerikaanse tegenhangers is gegleden, heeft Lacuna Coil altijd haar eigen gezicht weten te behouden. Hun laatste album kwam alweer uit 2009, maar sinds 19 januari kunnen we weer afdwalen in de sprookjesmetalwereld met hun nieuwe album 'Dark Adrenaline'.




1. Trip the Darkness
2. Against You
3. Kill the Light
4. Give Me Something More
5. Upside Down
6. End of Time
7. I Don't Believe in Tomorrow
8. Intoxicated
9. The Army Side
10. Losing My Religion
11. Fire
12. My Spirit




Hier te koop: http://www.freerecordshop.nl/muziek/dark-adrenaline-lacuna-coil-5051099813229

'Dark Adrenaline' is wederom een conceptalbum. Openingsnummer 'Trip the Darkness' kennen we al als single. Aangezien singles over het algemeen tot de toegankelijkste nummers behoren konden we hier nog weinig uit afleiden. Samen met het tweede nummer 'Against You' schaar ik hem onder de minste nummers van het album. 'Dark Adrenaline' lijkt namelijk pas echt op stoom te zijn gekomen bij 'Kill the Light', het derde nummer van de plaat.

'Give Me Something More' zet de lijn alleen maar voort en kent alle klassieke Lacuno Coil-elementen. Dit zou wel eens een klassieker kunnen worden. Samen met 'Upside Down', die heel erg teruggrijpt naar hun roots. 'I Don't Believe in Tomorrow', 'Intoxicated' en 'The Army Side' vormen samen een opeenvolging van topnummers.

En dan komen we aan bij 'Losing My Religion', inderdaad een cover van R.E.M. Gelukkig hebben ze er niet voor gekozen om het nummer 1-op-1 te coveren en geven ze een bijna onherkenbare interpretatie van het nummer. Zeer goed gedaan. Met dit album mogen ze zeker thuiskomen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten