woensdag 11 april 2012

Lunar Aurora - Hoagascht


De Duitse atmosferische black metalband Lunar Aurora is al sinds 1994 actief, maar de grote doorbraak kwam pas in januari 2007 toen zij hun veelgeprezen album Andacht uitbrachten. Hierna was het ook gelijk weer drie jaar stil rondom de band, los van het nieuws over een bezettingswijziging. Waar zij eerder met zijn drieën waren, zijn nu enkel Aran (gitaren, keyboard, vocalen, programmering) en Whyrhd (vocalen) nog over. Met Hoagascht wordt het lange wachten ruimschoots beloond.



1. Im Gartn
2. Nachteule
3. Sterna
4. Beagliachda
5. Håbergoaß
6. Wedaleichtn
7. Geisterwoid
8. Reng



Hier verkrijgbaar: http://www.freerecordshop.nl/muziek/hoagascht-lunar-aurora-0884388812024

Lunar Aurora levert met Hoagascht een beleving af van jewelste. Ik noem het een beleving, want vanaf het begin dat de muziek inzet zit je gevangen in een duistere dimensie waarbij je hart en ziel tot op het randje gevuld worden met wanhoop. Heerlijke, atmosferische wanhoop. De hoofdrollen zijn weggelegd voor de keys met zijn vervremende klanken en samples en de drums die, hoewel volledig geprogrammeerd, zeer menselijk klinken. De gitaren vullen dit perfect aan door een muur van geluid op te werpen, wat het geheel tot een logge, atmosferische sensatie maakt. Kenmerkend voor de muziekstijl worden vocalen enkel toegepast wanneer zij de nummers positief kunnen beïnvloeden.

Ieder nummer ademt perfect de sfeer van het hele album, maar zijn losstaand ook diepzwarte pareltjes. Persoonlijke favorieten zijn op dit moment Sterna, met zijn betoverende ruisakkoorden en emotievolle kreten, en Nachteule, waarbij een duistere sample van een roepende uil de perfecte toon neerzet. Luister echter het hele album aaneengesloten om de volledige beleving die Hoagascht is te ervaren. Je zult je geen moment kunnen onttrekken aan de gedachte dat dit een zeer sfeervolle sensatie is.

Hoagascht is het geweldige nieuwe album van Lunar Aurora. Er zijn niet genoeg superlatieven om dit album te beschrijven, dit is gewoon atmosferische black metal zoals het bedoeld is. Wat mij betreft is Hoagascht een kansrijke kandidaat voor album van het jaar. Laat je verdwalen in de atmosferische klanken en geniet van de duistere dimensie die Lunar Aurora voor je tentoonspreidt.

(Via http://www.ragherrie.com/cd-recensie/lunar-aurora-hoagascht/)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten